Lukijat

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kielimatka - koti-ikävä

Moikka.
Kielimatka ei välttämättä ookkaan kokoajan mitään ruusuilla tanssimista, vaikka moni niin luulee. Koti-ikävää, kulttuurishokki, itsestään huolehtiminen, vastuu että kaikki menee hyvin, stressi kun pitää pärjätä yksin. 

Tää tunne on vaikea selittää. Kielimatkalla oot yksin, vaikka sulla onkin kavereita. 
Oot ite vastuussa itsestäs ainakin kolmen viikon ajan. Varsinkin jos et oo ennen matkustanut ilman vanhempia tai ilman ketään tuttua, kolme viikkoa voi tuntuu tosi haastavilta. 

Heti ensimmäisinä päivinä koti-ikävä voi tuntua niin pahalta että ei pysty keskittymään mihinkään muuhun. Suurin syy koti-ikävään on luultavasti kulttuurishokki. Ruoka, ihmiset, uudet paikat, julkinen liikenne.. kaikki eroaa niin paljon tutusta ja turvallisesta kotisuomesta. 

Noh, miten koti-ikävästä selviää?



1.Älä jää asian kanssa yksin. Puhu kavereille,ohjaajalle,host-perheelle, kelle vaan.
2.Yhteyden pitäminen kotiin vain tekstiviestein. Puheluiden\facetimen kautta kuulet\näet tutut henkilöt joka voi vahvistaa koti-ikävää.
3.Yritä olla ajattelematta asiaa. Jos on kokoajan "olisinpa Suomessa" fiilis, matkasta ei tuu kovin kiva. 
4.Ajattele positiivisia juttuja. Oot lähteny kielimatkalle itsenäistymään ja kasvamaan ihmisenä. Koti-ikävästä ylipääseminen vaan vahvistaa sua.
5.Mee päivä kerrallaa, äläkä valmiiks mieti "miten mä osaan mennä lauataina bussilla tonne puistoon joka on toisella puolella kaupunkia" tällätavalla tulee stressiä, ja tuntuu et ei mitenkään selviä.

Noi autto ainakin mua. Mulla oli tosi vaikeet ensimmäiset päivät, kulttuurishokin takia :D en oo muutenkaa hirveesti matkustellu Suomen ulkopuolella ja nyt kun oli viel yksin nii huhhu. Kyllä se koti-ikävä helpottaa muutamassa päivässä, vaik se ei siltä tuntuiskaa aluks. Kun alkaa tottumaan siihen uudenlaiseen arkeen lupaan että tulee olee parhaimmat pariviikkoo ikinä! 

"When you feel like quitting, think about why you started"

Jos oikeesti tuntuu vielä muutamankin päivän tai jopa viikon jälkeen että ei vaan halua jatkaa kielimatkaa, kotiinlähtö on aina vaihtoehto, tosin vihoviimeinen niistä. Itekkin kattelin suunnilleen lentolippuja jo Suomeen, mut nyt oon kyllä niin onnellinen että selvisin sen alun ja jatkoin loppuun asti. Koti-ikävä tosiaan luultavasti unohtuu jo ekoina päivinä.  

Ehkä tästä oli apua jollekkin. Sitä tunnetta ei voi selittää kun on yksin eri maassa ja ikävöi kotia, se pitää ite kokea. Tietenkään kaikille ei tuu sitä koti-ikävää, mut monille tulee ja se on ihan normaalia. 
Ite kun oon kokenu ton koti-ikävän tunteen, mulle voi tulla juttelee jos on kielimatkalla ja taistelee koti-ikävää vastaan. snapchat & instagram : @inkaemiliaae

Inka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti