Lukijat

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Miksi lähteä kielimatkalle?

Heippa! 
Vaikka siitä on 52 päivää kun palattiin Suomeen, kielimatka on vielä tuoreessa muistissa. Nyt aattelinkin kertoa syitä, miksi mun mielestä kannattais lähtee kielimatkalle. 

KOKEMUSTA
Oot yksin ulkomailla 2-4viikkoo, saat nähdä paljon uusia paikkoja & tavata uusia ihmisiä. Joudut ite hoitaa ongelmatilanteet, ja ottaa vastuun itestäs. Kielimatkan jälkeen tuut Suomeen uutena ihmisenä, jos niin vois sanoo. 

KIELITAITO.  
Sun ei tarvi istuu koulunpenkillä tekemässä tehtäviä päivästä toiseen, vaan kielitaito paranee isäntäperheen, ystävien & paikallisten kanssa puhuessa, vapaa-ajalla ja oikeestaan koko matkan aikana. 
Ite oon ollu aina aika hyvä englannin kielessä, mut kielimatkalla sain rohkeutta puhua sitä enemmän ääneen. 

YSTÄVÄT. 
Saat todella paljon uusia ystäviä niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. On kiva ajatella et on ystäviä Suomen lisäks Ruotsissa,Norjassa,Espanjassa,Tanskassa,Englannissa ja vaikka missä! 

ITSENÄISTYT
Niinkun jo sanoin, oot vastuussa itsestäs ja sun pitää pärjätä ilman vanhempia. Vaikka ootkin matkalla ryhmän & ohjaajan kanssa, oot silti tavallaan yksin. Se on aika vaikee selittää, ehkä joku ymmärtää mitä ajan takaa. 

UUSI KULTTUURI
Kielimatka on todella hyvä tapa päästä tutustumaan vieraaseen kulttuuriin. Jos meet vanhempien kanssa kahdeks yöks hotelliin, tuskin opit sitä kulttuuria ollenkaan. 
Kielimatkalla asut (esim.) englantilaisessa perheessä, syöt englantilaista ruokaa & opit englantilaiset tavat. Kielimatkan jälkeen voit oikeesti sanoa että tiiät jotain kyseisestä kulttuurista. 

OLE OMA ITSESI
Kielimatkalla voit olla ihan oma itsesi. Kukaan ei tunne sua ennen kielimatkaa (paitsi jos lähdet kaverin kanssa) joten sun ei tarvi vetää sitä roolia mitä ehkä oot Suomessa tottunut tekemään.  Muutenkin ite suosittelisin lähtemään kielimatkalle yksin, sillä saat kumminkin uusia kavereita ja ehkä enemmän kokemusta jos lähdet ilman tuttua kaveria. 

PARAS KESÄ IKINÄ.
Kielimatkalle lähtö tulee aika varmasti olemaan yks parhaimmista päätöksistä mitä tuut elämässä tekemään. Se on asia, minkä muistaa koko loppu elämänsä. 
Sateisena maanantai aamuna kun oot huonolla tuulella menossa kouluun, katot muutaman kuvan missä oot vaikka Brighton Pierrillä sun uusien ystävien kanssa ja heti tulee parempi mieli. Siitä tulee sun paras kesä ikinä! Tai ainakin parhaimmat 2-4viikkoa ;) 

Multa voi aina kysellä kielimatkoista, varsinkin Brightonista oon innokas kertomaan! 
Ask.fm tili löytyy > ask.fm/stskielimatkalle 
instagram > @lifebyinka & @inkaemiliaae
snapchat > @inkaemiliaae
sähköposti > inka.turpeinen@gmail.com

Varaa kielimatka viimeistään ke 31.8 ja saat -400e alennuksen kaikista kohteista!

STS TOP 4 kielimatka kohteet kesällä 2016: 
1. BRIGHTON <3
2. USA COAST TO COAST
3. BOURNEMOUTH
4. MALTA
inka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti